ШАМПОАНИ

Шампоан, познат на нас, се появява през 1881 г. Той се нарича "сапун за общо ползване". Използва се не само за грижа за тялото и косата, но и за измиване, почистване, къпане на деца, животни, почистване на фалшивите зъби.

10 факти за шампоана,които ще Ви помогнат да направите косата силна и блестяща

 

 1. Важно е да изберете правилния шампоан.
  Ако имате фина коса, шампоан за обем ще ви задоволи, а за влажна коса е идеален хидратиращ шампоан.
 2. Всеки човек понякога се нуждае от шампоан за дълбоко почистване на косата.
  Косата ви е ли суха? Забелязахте ли появата на пърхот? В този случай определено трябва да използвате шампоан за дълбоко почистване.
 3. Блондинките трябва да използват шампоани за дълбоко почистване по-често.
  Ако сте изяснили или боядисали косата, трябва да използвате често подобен шампоан. Химическите вещества правят косата порьозна, така че те трябва да бъдат актуализирани и подхранвани.
 4. Срокът на годност на всеки шампоан е 1-2 години.
  Използваният шампоан след изтичане на срока на годност няма да бъде толкова ефективен, колкото новото средство за защита.
 5. Лек масаж на скалпа при прилагане на шампоан има благоприятен ефект върху здравето на косата.
  Масажът на главата стимулира кръвообращението, което насърчава растежа на косата.
 6. Не е нужно прекалено много шампоан.
  Достатъчно е да се приложи препарат за почистване на косата в размер от размера на монета, защото на Голямото изобилие на шампоан ще бъде твърде много пяна, и това ще попречи само с масаж на главата.
 7. Температурата на водата е важна.
  Измиването с прекалено гореща вода ще направи косата ви безжизнена. Опитайте се да ги изплакнете с топла вода, след което изплакнете с хладка вода.
 8. Цената на шампоана няма значение.
  Професионалните средства, използвани във фризьорските салони, не винаги са по-добри от тези, които можете да намерите в магазините. Не гледайте цената - обърнете внимание преди всичко на формулата на шампоан, пригодена за косата ви.
 9. Сухият шампоан се прилага най-добре през нощта.
  Ако използвате сух шампоан, най-добре е да го използвате преди лягане. Сутринта ще се събудите с красива и разярена глава на косата.
 10. Можете сами да направите шампоана.
  комбиниране на сода за хляб, оцет и вода, можете да създадете свой собствен шампоан, който ще бъде лесно да се премахне миризми и да направи косата си пухкав, без никакви химикали и вредни вещества, които съдържат много шампоани закупени.
Филтри
Цена